KEPÇE KULAK CERRAHİSİ CİHANDİDE TEKNİĞİ

Kepçe kulak sorunu oldukça sık rastlanılan ve özgüven problemine sebebiyet veren,günümüzde pek çok kişinin estetik ve psikososyal gelişimini etkileyen sorunlar arasında yer almaktadır. Bu probleme sahip kişilerin hemen hemen hepsi kesin çözüm olarak kepçe kulak operasyonuna başvurmaktadır. Cihandide tekniği kepçe kulak operasyonlarında kullanılan son teknoloji yöntemlerinden bir tanesidir. Özellikle son yıllarda popülerliği artan kepçe kulak operasyonlarında kullanılan cihandide tekniği; ağrısız olması,iyileşme süresinin kısa sürmesi, kalıcı ve kesin çözüm sunması ile çoğu insanın tercihi haline gelmiştir. Bu sorunun özellikle beyaz ırkta görülme sıklığı yapılan araştırmalara göre yaklaşık %5 oranındadır. Kepçe kulak sorununu gizlemede ise kadınların erkeklere göre daha şanslı olduğu ve kepçe kulak sorununun ise en çok çocukların psikolojisini etkilediği görülüyor. Operasyon genellikle genel anestezi altında yapılmaktadır. Operasyon süreci sorunun boyutuna bağlı olarak değişiklik gösterip yaklaşık 1,5- 2 saat kadar sürebilmektedir.

Cihandide Kepçe Kulak Operasyonunun Klasik Yöntemlerden Farkı Nedir?

Klasik teknikler kullanılarak yapılan kepçe kulak operasyonları araştırmalara göre yaklaşık %25-%30 lara varan kepçe kulak sorununun tekrar oluşabileceği riskinin olduğu görülüyor. Klasik teknik kullanılarak yapılan kepçe kulak operasyonlarında kıkırdağın içinden geçirilen dikişlerin zamanla çok ince ve narin yapıda olan kulak kıkırdağını keserek dikişin kurtulduğu ve kulağın zamanla tekrar eski haline gelebilme olasılığı olduğu görülüyor. Bu problemi çözmek adına geliştirilen Cihandide tekniği ile yapılan kepçe kulak operasyonları daha güvenli, kesin ve kalıcı çözüm sunuyor. Cihandide tekniğini klasik tekniklerden ayrıştıran en önemli unsur ise; kulağı arkaya doğru yatırırken dikişlerin kulağın kendisinden geçmemesi ve bu sayede ipin kulaktan kurtulma ve tekrar açılıp kulağın eski haline dönme riskini en aza indirip doğal görünüme sahip bir kulak elde edilebiliyor olması. Ayrıca Cihandide tekniği kullanılarak yapılan kepçe kulak operasyonlarında dikişlerin kıkırdağın üzerinden kıkırdağı herhangi bir zarara uğratmadan yapılması, ameliyat sonrası hastaların çoğunda karşılaşılan ağrı ve gerginlik problemlerini ortadan kaldırıyor.

Kaç Yaşından İtibaren Cihandide Kepçe Kulak Operasyonu Yapılabilir?

Cihandide tekniği ile kepçe kulak operasyonu hakkında düşünmeye başladıysanız öncelikle kulakların gelişimi hakkında bilmeniz gereken birkaç nokta bulunmaktadır. Kulaklar doğduğumuz andan itibaren gelişmeye başlar. Ve çocukların 5 ile 6 yaşlarında kulak gelişimini neredeyse %80 tamamladığı görülmektedir. Çocuklarda bu yaşlardan itibaren kafasının büyümeye devam etmekte olup fakat kulak boyunun ve eninin neredeyse aynı kaldığı gözlemlenmiştir. Bir bireyin kulak gelişimi yaklaşık 6 yaşına geldiğinde  neredeyse %90 gelişimini tamamlar. Bu nedenle okul öncesi dönem olarak tabir edilen bu dönemde operasyonun yapılması daha uygun görülür. Kepçe kulak operasyonu için çocukluk dönemi uygun görülür dense de bu dönemi geçirmiş ve kepçe kulak görüntüsünden rahatsızlık duyan her yaş grubundaki bireyler için bu operasyon gerçekleştirilebilmektedir.  Erken yaşta yapılabilen operasyonlar sayesinde çocuk hastaların okul dönemini ve psikososyal yaşamlarını olumlu yönde etkilediği görülmektedir. Çocuk hastalarda operasyon onayını ebeveynleri verirken, yetişkin hastalarda karar hastaya bırakılır.

Cihandide Tekniği ile Kepçe Kulak Tedavisi İşitme Kaybına Neden Olur mu?

Kepçe kulak sorunu ile karşı karşıya kalan kişilerin en merak ettikleri konu operasyon sonrasında operasyonun işitme kaybına neden olup olmayacağıdır. Cihandide tekniği ile yapılan kepçe kulak operasyonu kulağın dış kısmında var olan şekil bozukluklarını giderebilmek amaçlı yapılan bir operasyon olması ve  kulağın işitme işlevini yerine getiren bölümüne müdahale edilmediği için operasyon sonrası işitme kaybı yaşanması mümkün değildir. Kepçe kulak operasyonu kulağın yüz ile orantılı ve estetik bir görünüme kavuşmasını sağlamak amaçlı yapıldığı için hastaların psikolojik açıdan rahatlamasını sağlar.

Operasyon Sonrası İyileşme Süreci

Ameliyat olmak pek çok kişinin çekindiği veya korktuğu bir durumdur. Ameliyat sonrası normal hayata geçişin zaman alması da bu endişenin en büyük nedenlerinden biridir. Özellikle okula giden ve işte çalışan insanların operasyon sonrası eski yaşamlarına geri dönebilmeleri oldukça önemlidir. Cihandide tekniği tam da bu noktada bu sorunlara çözüm getirmiştir. Bu teknik kullanılarak yapılan operasyondan sonra hastalar aynı gün içerisinde taburcu olabiliyor. Üstelik hastaların normal hayatlarına dönmeleri yalnızca 2 gün sürüyor. Operasyon sonrası özel bandajlar sayesinde kulak korunuyor ve bu bandajlar 2 gün sonra çıkarılabiliyor ve hasta rahatlıkla eski yaşamına geri dönebiliyor. Bandajlar çıktıktan sonra hastanın duş alınabilmesine ve birçok aktiviteyi yapabilmesine olanak sağlayan Cihandide tekniği günümüzde hem dünyada hem de ülkemizde büyük başarılara imza atmaya devam ediyor.

kepçe kulak estetiği mersin