meme dikleştirme

MEME DİKLEŞTİRME OPERASYONU

Birçok kadının çeşitli sebepler sonucunda memelerinde zamanla sarkmalar meydana gelmektedir. Yapısında kas içermeyen, tamamen yağ ve süt bezlerinden oluşan meme dokusu zaman içerisinde yerçekimi, yaşlanma, sık kilo alıp verme, doğum ve emzirme gibi nedenler sonucunda hacimli ve dik görünümünü yitirir. Memelerin eski görünümünü kaybetmesi herkeste farklı zamanlarda gerçekleşir. Büyük memelere sahip kişilerde sarkmalar daha erken yaşlarda görülebilmektedir. Göğüs toparlayıcı olarak da bilinen meme dikleştirme operasyonu, fiziksel ve çevresel faktörlere bağlı olarak memenin dolgunluğunun kaybolması ve meme başının aşağı doğru sarkması gibi durumlarda yapılan bir estetik cerrahi operasyonudur. Meme dikleştirme operasyonu, memeleri estetik bir görünüme kavuşturmak için yapıldığından, bu sürecin iyi bir şekilde planlanması ve hastanın isteklerini hekime doğru bir şekilde aktarması oldukça önemlidir.

Memeler Neden Sarkar?

– Yapısal ve genetik sebeplerle memeyi taşıyan bağların zayıf olmasına bağlı olarak sarkma durumu erken yaşlarda görülebilmektedir.

– Hamile ve emziren kadınların memeleri sarkmaya daha çok meyillidir. Meme dokusu emzirme döneminde sütle dolduğu için üzerindeki dokuyla birlikte büyümektedir. Emzirme sonlandığında, artık süt üretmeyen meme dokusu, hamilelikten önceki durumuna döner ancak cilt dokusu eski sıkılığını kaybeder. Cildin esnekliğini kaybetmesi sebebiyle memelerde sarkma meydana gelmektedir. 

– Aşırı kilo alıp verme sonucu ortaya çıkan hacim değişiklikleri, memeler de sarkmaların oluşmasına sebep olabilmektedir. 

– Yaşın ilerlemesi ile birlikte meme dokularında azalmalar meydana gelmektedir. Bu durumda memelerin sarkma ve gevşemelerine sebep olabilmektedir. 

– Yer çekiminin vücut şeklini etkilemesinin önüne geçilmesi oldukça zor. Özellikle sütyen kullanmayan kadınlarda yer çekimi faktörü memelerin aşağı doğru sarkmasına sebep olabilmektedir. 

Meme Dikleştirme Operasyonu Nasıl Yapılır?

Meme dikleştirme operasyonu temelde iki farklı yöntemle yapılabilmektedir. Küçük memeye sahip olan kişilerde cilt altına silikon protez konularak, büyük memeye sahip kişilerde ise fazla meme dokusu çıkarılarak memeler şekillendirilip dik bir görünüme kavuşturulur. Ayrıca memeler arasındaki asimetrik görünümde giderilebilir. Meme dokusunda küçülme yapılmadan da sadece memenin görünümü şekillendirilebilir. Muayene sürecinde kişinin meme dokusu ve meme başının konumu kontrol edilir. Daha sonra memenin sarkma derecesinin tespiti yapılır. Operasyonun süresi memenin sarkma derecesine,meme yapısına ve uygulanacak olan tekniğe göre değişiklik gösterecek olup yaklaşık 2 saat kadar sürebilmektedir. Genel anestezi altında yapılmaktadır. 

Meme Dikleştirme Operasyonu Sonrası İyileşme Süreci

– Operasyondan sonra 3. gün pansuman ve kontrol için kişi hastaneye çağrılır.
– Operasyondan sonra 3 hafta kadar bir süre ağır spor aktivitelerine ara verilmelidir.
– Kişi operasyondan sonraki gün günlük aktivitelerine kaldığı yerden devam edebilir.
– Memenin son şeklini alması 4-6 ayı bulabilir.
– Sporcu sütyeni 6-8 hafta kadar bir süre takılmalıdır.
– Operasyondan sonraki 2 hafta kişinin yüksek yastıkla yatması önerilir.

meme estetiği mersin